Om mig

2Me-2Vem jag är: 40-talist som är född och uppväxt i Solna. Har varit bosatt i såväl Härnösand som New York – och kan nu lägga Riyadh, Saudiarabien, till den listan.
Det kan jag inte leva utan: Musik.
Därför bloggar jag: Innan vi flyttade hit letade jag förgäves efter någonting på svenska om att bo i Saudi, men hittade ingenting. Bara engelskspråkiga bloggar. Då bestämde jag mig för att ändra på det.
Yrkesliv: Marknadskommunikatör som driver egen verksamhet. Privilegierad nog att kunna jobba hemifrån även här, eftersom mail och internet fungerar alldeles utmärkt – i kombination med Sverigebesök ca var tredje månad.
Privatliv: Gift med Stephen som är på utlandsuppdrag här.
I Sverige finns min vuxne son Sebastian, samt övriga nära och kära inklusive många goda vänner.
I Australien har vi fler barn; Steve’s son Ryan, dotter Katherine, två barnbarn, samt svärmor och annan släkt.
I England finns fyra svågrar.
I USA finns några av mina bästa vänner.
I New York finns en bit av min själ.
I Saudiarabien finns väldigt mycket att berätta om. Allt går inte att publicera i en blogg. Det är därför helt okej att läsa mellan raderna ibland.

 

9 kommentarer till Om mig

 1. Jenny skriver:

  Hej!
  Bor du kvar i Riyadh? Skulle gärna vilja prata med någon som bor/bott där.
  Hör gärna av dig m du ser detta.

  Gilla

 2. Josef Boberg skriver:

  Tala om internationellt liv.

  Gillad av 1 person

 3. Hasse Hansson skriver:

  Hej. Upptäckte din blog idag och eftersom jag själv bott och varit verksam i landet i mer än 15 år gläder det mig att läsa att du också tycker att svenska medier alltid fokuserar på det negativa och kritiserar. Det finns faktiskt en hel del positiva saker också. Själv gillade jag naturen, öknen är helt fantastisk. Att sitta runt en lägereld och njuta av en magnifik stjärnhimmel, att bli inbjuden till ett beduinläger och lyssna till deras berättelser eller tillbringa några dagar nere i Asir med the flower People. Kan rekommendera att deltaga i Riyadh Rovers utflykter i öknen med mycket rutinerade färdledare samt att läsa deras tidning Sandladder. Glöm inte att besöka Medin Saleh och att utforska alla fantastiska grottor och hällristningar. Finns jättemycket av det. Stort tack för fina reportage och artiklar. Hasse

  Gillad av 1 person

 4. Anna Freudenthal skriver:

  Hej! Jag har precis upptäckt din blogg och är så glad! Jag och min man samt vår katt kommer flytta till Riyadh i slutet av sommaren. Vi bor nu i London sedan lite mer än ett år, men är från Stockholm. Jag blir så glad att läsa om ditt liv och upplevelser i Riyadh, som du ju vet har man så många frågor när man ska flytta till Saudi. Vi ser båda fram mot flytten mycket, vi har ”läst på” massor och tror oss veta ungefär hur livet kommer bli där. När jag läser din blogg längtar jag dit. Ska fortsätta läsa dina inlägg nu! Kan man kontakta dig om jag har frågor eller funderingar? Tack för en superbra blogg! Bästa hälsningar Anna

  Gillad av 1 person

 5. Edel Brommeland skriver:

  Håper jeg hører fra deg, for her var der mye fint og interessant og lese, jeg kunne godt tenkt meg og følge deg, med alt det flotte du opplever, det må jo være fantastisk.

  Gilla

 6. Edel Brommeland skriver:

  Det er fantastisk og lese alt om deg, jeg leste alt i går, musikk kan ikke jeg heller leve uten, jeg må høre litt musikk hver dag, og har laget en egen Fan-side til The Cadillac Band i Sverige, visst du kjenner til de, jeg har hørt de både i Sverige og Norge, var sist i Nykøping og hørte de, det var i September, de er kjempebra, så musikk må jeg ha.

  Gilla

 7. megabite13 skriver:

  Men åh tack, vad dina ord gjorde mig glad! Då har jag lyckats med precis det jag ville när jag började blogga. Minns så väl min egen förvirring över att inte få fatt i något vettigt att läsa om situationen för en västerländsk kvinna gift med en västerländsk man. De bloggar jag hittade var skrivna av kvinnor som gift sig med en saudisk man – och det är ju ett helt annat sorts liv.
  Jag är lite nyfiken på hur du hittade min blogg. Berätta gärna det om du har lust. Och om du har frågor får du gärna maila mig på meg@swipnet.se .
  Jag önskar dig och din familj en riktigt God Jul! /Margaretha

  Gilla

 8. Anna Angelin skriver:

  Tack för en fantastisk blogg som ger en nyanserad och uppmuntrande bild, jag har läst alltihop. Vi är på väg att flytta till Riyadh om ett par månader då min man börjar jobba på King Faisal Hospital. Jag är forskare och kan också ta jobbet med. Våra barn kommer gå på svenska skolan. Även jag konfronteras hela tiden med alla negativa kommentarer i Sverige och det var så befrianade att läsa dina kloka reflektioner. Allt gott från ett iskallt mörkt Lund! Anna Angelin

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.