God Jul och Gott Nytt År!

Lång julbård

Tredje advent. Julafton på onsdag.

Nedräkningen har börjat, med förväntan hos barnen och stresskänsla hos många vuxna. ”Hjälp är det bara fem dagar kvar, och jag har inte fixat det och inte köpt det, och inte har jag någon julklapp till den och den…”

Själv är jag ett evigt barn när det gäller jul. Vilket dock inte hindrar att jag får panik som alla andra, när jag tycker tiden krymper för fort. Men i år är jag ganska i fas, faktiskt. Det är väl livet i Saudi som har lärt mig att tid är något mycket relativt.

Ändå har jag en fullmatad månad bakom mig, med många måsten och mycken slit – krönt av en invasion av flyttkartonger.
65 kartonger hade vi magasinerat. 30 av dem står fortfarande ouppackade bakom mig just nu. Och där får dom stå. Nu tänker jag varken bära, lyfta, släpa, diska, ställa undan, organisera eller slänga något mer detta år.

I onsdags bjöd jobbet på julbord på restaurang Gondolen högt ovan söders takåsar här i Stockholm. Det var gott och trevligt och fick markera början till ett par veckors hett efterlängtat jullov för min del.

I veckan fick jag även hem Steve från öknen. Han retas om att jag har en liten bil, och snarkar mig i örat på nätterna. Som straff fick han igår ränna runt med mig i diverse saluhallar både på Söder och Hötorget för att få ihop kalkon, X-mas pudding och annat tillbehör. Så nu är nästan all julmat på plats i kyl och frys.

Nu ser jag fram emot jul med familjen, och nyårsafton med goda vänner, och sedan ser jag faktiskt fram emot att komma tillbaka till solen och värmen ett tag! Saudiarabien så här års är vädermässigt helt underbart. Januari, februari, mars och april är månader jag gärna vistas någon annanstans än Sverige. Och nu har jag ju privilegiet att få göra det, åtminstone en gång till.

Jag ser på Facebook att många längtar efter snö. För mig är det så bra som det är. Frihetskänslan, alla julljusen, familj och vänner – vem behöver skrapa bilen och halka omkring på osandade trottoarer? Jag har en vit jul inom mig. Och jag önskar er alla detsamma.

Med denna hälsning avslutar jag bloggandet för i år och hoppas att ni vill fortsätta följa mig från Saudiarabien igen i januari 2015.

Tills dess ha en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

 

Detta inlägg publicerades i Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.