Varför Saudi?

Solna, 9 september 2013

Man talar om fotbollsfruar. Jag kan upplysa om att det även finns Ericssonfruar.
Vi tävlar förvisso inte med varandra om lyxigast handväskor och skor. Men om våra män ”draftats” till Ericssons utlandssväng, skickas de ut i världen på kortare eller längre uppdrag och vi kan välja att stanna hemma eller följa med. Den här gången valde jag att följa med. Till Saudiarabien.

”Är du inte klok?” ”Där vill du inte bo!” ”Aha, lyxhustru i burka!”
Kommentarerna jag får är många och börjar alla med ett utrop av förskräckt förvåning. Hur kan jag ens tänka mig att bo och leva i ett land som är mest känt för en sak – sitt kvinnoförtryck? Ja ni, det undrar jag också.
För den värvade maken är svaret mer givet, och kan stavas $$$. Pengar är oftast ett överskuggande argument för att acceptera en utlandsplacering i Saudi. Man betalar ingen skatt där. Smaka på det en stund… Och bensinen kostar 1 kr per liter. EN krona!!

Själv fortsätter jag att bidra till den svenska statskassan – jag har den stora förmånen att kunna fortsätta sköta mitt nuvarande jobb därifrån, med besök hemma någon gång i kvartalet.
Så lyxhustru? Glöm det! Inte burka heller, men det tar jag upp i ett särskilt kapitel.

Saudiarabien känns overkligt, fascinerande och skrämmande. Det är ett äventyr som inte många får vara med om. Med en nyinköpt Abaya (hellång svart klädnad) i garderoben är jag redo att kasta mig ut i det okända – om drygt två veckor.

Wish me luck!

3 kommentarer till Varför Saudi?

 1. marinan skriver:

  I wish you luck! Här har du en trogen följare av bloggen med!
  Jag har berättat för Ansar om att du reser. Hans kommentar: ”NÄÄÄÄÄ!!!!! Är det sant!? ….NÄÄÄÄ!!!!

  Gilla

 2. Nämen… Det här visste jag inte! Jisses vad häftigt. Du har en trogen följare av bloggen. Lycka till med ALLT! Hej från Sara!

  Gilla

 3. Gittan skriver:

  Good Luck! Jättekul att du redan är igång med Bloggen! Nu ska vi hålla utkik varje dag :-) Som sagt, lycka till! Och hälsaSteve!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.