Förbjuden kärlek

rhSnart är det Alla hjärtans dag, och hela världen översvämmas av rosor och hjärtan och kärlek. Hela världen utom Saudiarabien.

Här är Valentine’s Day förbjuden. Jepp! Men det är ju i och för sig logiskt. Varför skulle romantikens dag firas i ett kloster…?

Inga röda rosor får säljas i blomsteraffärerna den dagen. Inga röda hjärtan eller annat pynt med kärleksanknytning får förekomma på några butikshyllor.

Här uppvaktas man ju inte av kärlek, man gifter sig av praktiskta skäl. Så dejting är både uteslutet och meningslöst. Bortsett från att det är förbjudet. Man får ju under inga omständigheter umgås med en ogift person av det motsatta könet. Man får inte ens prata med en främling av motsatt kön. Kvinnor har suttit i fängelse för att ha visat sig med fel manligt sällskap ute bland folk.

När Valentine-traditionen började sprida sig hit från USA (det bodde ju väldigt mycket amerikaner här under en period kring första Gulfkriget) bestämde de saudiska myndigheterna att denna västerländska sed var synnerligen olämplig, eftersom den uppviglar till osedligt umgänge mellan ogifta män och kvinnor. Saudiska hjärtan göre sig icke besvär den 14 februari. I varje fall inte ogifta hjärtan.

No valrest


En av alla restaurangguider på nätet,  som talar sitt tydliga språk. Men Steve och jag tänker i alla fall äta en god middag ute på stan och kalla den romantisk…

Önskar er alla en fin Alla Hjärtans Dag där ute i den fria världen! Njut av rosor, champagne och romantik! (Jag avundas skumpan…)

Detta inlägg publicerades i folket och religionen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.