Puttin’ on the Ritz

Ute är det sandstorm. Inne sprider sig en doft av Banana Bread från ugnen. Steve är på jobbet. Ed Sheeran sjunger för mig från iTunes.
Det är söndag i Saudiarabien, och i morse deltog jag i mitt livs första bokklubbsmöte. Det var kul och blev faktiskt en intressant diskussion kring en novell från Nya Zealand.

Aktiviteterna för oss expat-fruar duggar tätt, vilket är väldigt trevligt men jag hinner ju inte vara med på så många av dem, eftersom jag jobbar. Det stör mig inte, jag är helt enkelt inte den där hypersociala umgängestypen. Hur mycket jag än trivs med mina vänner så tycker jag att lagom är bäst, jag gillar att pyssla med mitt. Och så måste jag ju hinna blogga förstås ;)

Förra veckan kom dock en inbjudan som jag inte hade tackat nej till för allt smör i Småland.

En av mina närmaste vänner här är professionell event-fixare och ordnar olika utflykter, guidade turer och andra aktiviteter i och omkring Riyadh. Denna gång bjöd hon in till  Breakfast at the Ritz. En drömfrukost i lyxmiljö, som varje expathustru hoppas få uppleva åtminstone en gång under sitt Saudiliv.

1 Ritz Carlton Riyadh

Innan jag går vidare – undrar ni varför jag alltid pratar om ”imorse” och frukost eller brunch? Jo, sociala aktiviteter för västerländska damer i Riyadh äger alltid rum på morgnarna. Då är det längst avstånd mellan bönestunderna, och då är det lugnast ute eftersom alla nattsuddande saudier är hemma och sover. Allvarligt! Besök ett köpcentrum vid 23-tiden  och det är packat med lokalbor!

Nå, tillbaka till Ritz;
Eftersom jag är lite svag för glitter, marmor och mässing, såg jag verkligen fram emot denna frukost.

IMG_8176

Det blev en minst sagt positiv överraskning när det visade sig att vi inte bara skulle få frukost, utan även en guidad tur runt hotellet – inklusive en av sviterna. Hygglig wow-faktor. Och inte nog med det….VI FICK FOTOGRAFERA HUR MYCKET VI VILLE!

Kära läsare, varsågoda och njut eller bli förbannade – allt efter tycke och smak.

Lobbyn:IMG_8158a

IMG_8227

Spa-lokalerna:IMG_8246

IMG_8255

IMG_8242

Lobbyn blir fotograferad uppifrån:IMG_8223

Inne i en svit (fem rum, kök, hall och två badrum):IMG_8206

Svitens matsal/konferensrum:IMG_8184

Svitens myspysrum. Typiskt arabisk set-up. Man sitter längs väggarna och umgås.IMG_8185

Svitens arbetsrum:

Svitens master bedroom (det fanns två sovrum till):IMG_8191

Ett av svitens badrum (OBS selfie med kamera, inte smartphone):IMG_8197

Och så några av frukostbufféns tjugotal sektioner:
IMG_8322

IMG_8323IMG_8327IMG_8328

IMG_8332

IMG_8334

Efter frukosten gäller det att ta rätt dörr om man ska gå på damernas:IMG_8336

Detta är herrarnas:IMG_8338

Ja, det gäller att vara nykter när man ska på toa i Saudiarabien…

Nu måste jag kolla hur det går för bananbrödet i ugnen. Ha en trevlig fortsatt söndag var ni än befinner er i världen!

Detta inlägg publicerades i Det sociala livet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Puttin’ on the Ritz

  1. Anna skriver:

    Men Margareta, jag som just var så glad över våra 6 arabiska soffor, med ens känns lägenheten så…futtig i jämförelse. Men du, vi kan väl ta en frukost på Ritz framöver. Du kan ju rimligtvis inte hunnit smaka allt idag ändå? Allt gott från Anna

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.