”Visst har vi mål och mening med vår färd, men det är vägen som är mödan värd”

Ingenting kan stämma bättre in för att beskriva min senaste semesterupplevelse, än Karin Boyes berömda ord. Som motvikt till den allvarsamma verkligheten i mitt förra inlägg, tänkte jag idag ta med er ovan molnen, och berätta om lite flärd och lyx.
Inte så lite heller, för den delen.

Nästan alla jag pratat med sedan vi kom tillbaka från semestern i Thailand har frågat om samma sak. Och det gäller inte hur det var i Bangkok, eller om vi hade tur med vädret – nej, frågan lyder i olika varianter: ”HUR var den där sjukt lyxiga flygresan ni gjorde?”
Så kanske det är läge att ge er en inblick i den osannolika världen på 12 000 meters höjd.

Vi flög alltså första klass med Emirates Airbus 380, tur och retur mellan Dubai och Bangkok. Och därmed gick en av mina drömmar i uppfyllelse. Har dreglat över bilder i många år och tänkt att fick jag bara flyga i den miljön skulle flygrädslan inte få en chans att stjäla min uppmärksamhet.
Nu dök det upp en sällsynt lyckad kombination av flygplanstyp, flygbolag och sträcka, så vi bestämde att detta skulle få bli en del av vår semesterupplevelse i år. En once-in-a-lifetime grej, som är vansinnigt kul att ha gjort.
Och flygrädd? Pffft!

Lyxkänslan är nästan svår att beskriva. Så – om nu en bild säger mer än tusen ord, ska jag be att få bjuda på drygt trettiotusen ord genom att lägga upp bilderna nedan. Klicka på första bilden så öppnas ett blädderbart galleri. Samt lite bildtexter. Bon voyage!

Detta inlägg publicerades i Det sociala livet, Resor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ”Visst har vi mål och mening med vår färd, men det är vägen som är mödan värd”

 1. Blue Abaya skriver:

  WOW that’s even more amazing than I thought it would be!
  is the bar only for the first and business class? anything similar like a lounge area downstairs?

  Gillad av 1 person

 2. Lennart Andersson skriver:

  Jag säger som Hans Alfredson på krogen Skeppet: ” DET kan man kalla en RESA!”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.