I betraktarens öga

headpartsNågon frågade mig ”Har ni en så tjusig utsikt från lägenheten i Riyadh?” Svaret är nej, oh nej. Vi bor på marknivå, inne i ett compound och tittar ut på palmer, planteringar och en lekpark.

Det slog mig att jag kanske borde förklara mitt blogghuvud – som jag byggt på ren symbolik.

E-staplarna ute i vänsterkanten är halva korvarna från Ericssonloggan. Jag är en ”Ericsson wife” om nu någon missat det.

Utsikten är en officiell bild från Riyadh som jag hittade på nätet. Jag gillar ju glittriga storstadsskylines, så jag tyckte att den var väldigt mycket jag. Plus att den visar en annan sida av Saudiarabien – det är inte bara öken och kameler.

Gardinerna tog jag från en japansk IKEA-katalog online. Fråga mig inte varför japansk.. Jag sökte på röda gardiner, och dessa kom upp. Fick bara dra lite i färgreglaget åt rött. Shazam!

Symboliken: Jag kommer att vara en betraktare. Som utländsk hustru och kvinna i Saudi får man ju inte riktigt vara med i livet därute. Jag kan inreda mitt hem med mysiga gardiner och varm stämning, men sedan får jag bara ”titta ut genom mitt fönster” på det som väljs ut åt mig.

Imorgon kommer Alfa Moving och tömmer skåp och lådor på personliga ting som inte skeppats redan. Det ska magasineras. På tisdag blir det grundlig städning. På onsdag ska jag packa resväskorna. Och på torsdag sätter jag mig på planet. Det känns helt overkligt när jag säger det.

Ha en fin söndag!

Detta inlägg publicerades i Resans början. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till I betraktarens öga

  1. Gittan skriver:

    Från en av dina betraktare som älskar att läsa det du skriver, alltid så underfundigt: Lycka till & ha det så bra det bara går! Hör av dig när du kommer till Sverige nästa gång så bjuder vi på middag! Kram ❤👍

    Gilla

  2. Zoe skriver:

    sorry this is in English but I love your blogs…. and enjoy your next few days!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.