Itsy bitsy teenie weenie

Smiley badbollNu är det plötsligt badsäsong här. Vilket får mig att undra om folk badar efter kalendern eller efter temperaturen. Det har ju varit över 30 grader i flera veckor, men först nu när det är runt 40° (och för varmt för att vara ute enligt min smak) fylls compoundets pooler av plaskande barn, med solande mödrar runt kanterna. Och restaurangens kypare springer som skottspolar mellan stolarna med kalla juicedrinkar i grälla pastellfärger.

Man kan även välja att betrakta poolside genom en glasvägg, trampandes på en crosstrainer inne i det luftkonditionerad gymmet. Jag svettas förvisso lika mycket där inne, men av en annan orsak.

När jag står där och känner mig duktig, blir jag lite frestad att ändå ta ett dopp – fast hellre på kvällstid, när poolen är upplyst och lufttemperaturen sjunkit till behagliga 25-30 grader. Men först måste jag införskaffa en baddräkt. Jag hade en snygg hemma i Sverige, som jag inte för mitt liv kunde hitta när jag packade för flytten hit.
Det är bara det lilla kruxet att jag befinner mig i Saudiarabien…. Baddräkt? Hm…. Jag vill nog helst inte ha en burkini…

burkinis

Några exempel på de senaste burkinimodellerna för muslimska badflickor. Men dessa färgglada skapelser är förstås alldeles för vågade för Saudiarabien. Här är det svarta tyglager som gäller, även i vattnet. Landet har ju långa kuststräckor med naturliga beacher, både i öst (Persiska golfen) och väst (Röda havet), men bortsett från ett par hotell i Jeddah med privat strand får man absolut inte doppa sig utan abaya.

Tanken att leta västerländsk baddräkt i affärerna i Riyadh verkar följaktligen helt befängd. Men si där har jag fel! Efter en runda i närmaste köpcenter hittar jag både baddräkter, shorts och bikinis (!!!) på Marks&Spencer. Det här landet upphör inte att förvåna.

I helgen ska jag ta mig ett kvällsdopp i baddräkt. Och här kommer en Facebook-favorit i repris. Godnatt!

1888846_10151979158147333_1360283610_o

 

Detta inlägg publicerades i folket och religionen, Kvinna i Saudiarabien. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.