Fashionista a la Saudi

Jag har förstått att en riktig bloggdrottning blir man bara om man bloggar om mode och skönhet. Man lägger upp en bild på ett par nonchalant utslängda märkesskor och skriver ”Kolla in mitt senaste spontanköp” och vips får man miljonintäkter från annonser.

Funderade på om jag skulle ta en bild av min nyaste abaya och lägga upp. Och tipsa om inköpsstället; den arabiska gatumarknaden Dirrah souk i Riyadh. Vadå? Inga sponsorpengar? Mäe..

Min senaste handväska, inköpt i Dubai, då? Den är 5,5 x 4 cm och glittrar så vackert på sin lilla glashylla hemma.

Nej, det blir nog inga reklamintäkter i min blogg…

Idag skiner solen i Solna och jag tänker strax ge mig ut på en biltur, eller långpromenad, eller något annat som jag inte kan göra i compoundet i Riyadh. Men – jag vill först berätta om nästa inlägg då jag faktiskt tänker ta er med in i den saudiarabiska modevärlden. Och det handlar minsann inte om svarta abayor.

Passande nog på Internationella Kvinnodagen idag, kan jag flagga för att ni ska få träffa en mycket spännande kvinna; hon är professor i modedesign vid ett av Saudiarabiens stora universitet, tillika konstnär och modetecknare.
Jag är helt fascinerad av hennes arbete och har ställt massor med dumma frågor som ”Hur kan man undervisa i modedesign i ett land som gömmer sina kvinnor under svarta tyglager?”
Detta svarar hon på, och så berättar hon mycket annat intressant om kvinnor och män och det dolda modeintresset i Saudi.

”Missa inte det!” som hallåorna på TV säger…

Detta inlägg publicerades i Det sociala livet, folket och religionen, Kvinna i Saudiarabien. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fashionista a la Saudi

 1. dadlarosand skriver:

  Hej och välkommen tillbaka,
  Du prickade nog in Sverigeresan alldeles perfekt, med en för tidig vårvärme och nu är vintern tillbaka.
  Ser verkligen fram emot ditt inlägg om mode i Saudi och vad intressant att få en sådan kontakt.
  Eva

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.